Byr på havvind til frokost
Havvind blir tema under frokostmøtet på Farsund Fjordhotell 3. mai.

Byr på havvind til frokost

21. april 2023 | Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon
Hvordan forbereder vi oss på å ta del i den nye havvindindustrien? Det er hovedspørsmålet som skal besvares på Lister Næringsforenings frokostmøte 3. mai.
– Skal vi få noe mer enn bare smuler til Lister-regionen så må det gjøres en god jobb med tilrettelegging, ellers går mange av kontraktene til utlandet, sier Hans Fr. Grøvan, daglig leder i Lister Næring Næringsforening. 

Møtet holdes på Farsund Fjordhotell. Medarrangør er GCE Node.

Seksjonsleder for fornybar energi ved EKSFIN Norge, Linn Lie, er invitert for å orientere om nye muligheter for finansiering av nødvendige investeringer i forbindelse med havvindsatsingen i landsdelen. 

Spesialrådgiver for industri i SIVA, Gaute Knudstad, kommer for å beskrive instituttets rolle og bidrag med å tilrettelegge for bærekraftig vekst i havvindsatsingen.

Og stortingsrepresentant Gro-Anita Mykjåland, som sitter i Energi- og miljøkomiteen for Sp, skal fortelle om regjeringens planer for havvind.

– Seminaret vil handle om vindkraft og finansieringsmuligheter for etablering av nødvendig infrastruktur, sier Grøvan.

Det blir også innlegg fra lokale aktører. Blant annet skal Arne Marthinsen, daglig leder i Einar Øgrey Farsund, fortelle om bedriftens havvindprosjekter.
 
Meld deg på frokostrmøtet her.