Trenden i Lister er å pusse opp 70-tallshus
Eiendomsmegler Anita Cecilie Gabrielsen i Sørmegleren og eiendomsutvikler Kim Fjeld i Hellvik Hus presenterte de lokale eiendomstrendene på Bolystkonferansen i Spira kulturhus. (Foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon)

Trenden i Lister er å pusse opp 70-tallshus

11. april 2024 | Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon
De lokale eiendomsekspertene er enige: Lister trenger flere attraktive boliger.
– Hva skal vi gjøre for å få flere folk til å bli værende, komme hjem eller flytte til Lister? Vi har en jobb å gjøre med å finne flere attraktive boliger og boligfelt, sier eiendomsutvikler Kim Fjeld i Hellvik Hus.

Sammen med eiendomsmegler Anita Cecilie Gabrielsen i Sørmegleren, ga han de oppmøtte på Bolystkonferansen i Spira kulturhus innsikt i det lokale eiendomsmarkedet.

– FØR BODDE du i samme boligen hele livet. Nå bytter du gjerne bolig ganger i løpet av livet. Da må vi i bransjen tilpasse oss, sier Gabrielsen.

Hun og Fjeld er begge klare på at Lister på mange måter har det sunneste boligmarkedet i hele landet. Prisene er stabile, og du får mye for pengene.

– Samtidig er bruktmarkedet i Lister så lavt priset at det er krevende å selge nye boliger, supplerer Fjeld.

– FOLK INVESTERER gjerne i greie 70-tallsboliger som de pusser opp – i stedet for å bygge eller kjøpe nytt. I Farsund, som jeg kjenner best, har vi veldig mange 70-tallsboliger med flott beliggenhet og mange muligheter, sier Gabrielsen.

Fjeld mener boligbransjen nå må forberede seg på den kommende eldrebølgen.

– Vi vet at det blir flere eldre i alle kommuner. Vi trenger flere trygghetsboliger. Når det er sagt, er det viktig at vi bygger boliger for hele markedet, sier han.