De tre nye ingeniørene stortrives hos Tratec Halvorsen
Nytt fra medlemmer
Fra venstre: Sverre Johan Øyen Nervik, Mats Hompland og Stian Skeie.

De tre nye ingeniørene stortrives hos Tratec Halvorsen

27. april 2023 | Tekst: Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon
Sverre Johan Øien Nervik (27) forlot hjembyen Trondheim for å jobbe hos Tratec Halvorsen. På nabokontorene har han fått selskap av to andre nyansatte ingeniører.
– Jeg trives veldig bra. Alle kontordørene er alltid åpne, og du får den hjelpen du trenger. Jeg føler meg som en del av et team, sier Sverre Johan.

Han er utdannet maskiningeniør på anerkjente NTNU med spesialisering i konstruksjonsteknikk og påbygning i fornybar energi. At han havnet på Sørlandet, er tilfeldig.

– JEG SØKTE JOBBER over hele landet, og kom på intervju her på Tratec Halvorsen. Kjemien var god, så da jeg fikk tilbud om en stilling her var det bare å pakke kofferten, sier Sverre Johan, som leier leilighet i Trellevika i Flekkefjord.

– Jeg har verken kone eller barn, så jeg er fleksibel på alle måter. Hvor lenge jeg blir på Sørlandet, vil tiden vise. Men jeg synes det er veldig fint her. Og så er det godt å slippe snømåking, smiler trønderen.

SOM PROSJEKTINGENIØR har han en varierende arbeidshverdag. Han modellerer i 3D, skriver NDT-rapporter og deltar på trykktesting av tanker.

– Jeg jobber mest på kontoret, men er ofte ute i verkstedet også. Den første oppgaven jeg fikk var å lage GA-tegninger av en atmosfærisk tank, sier Sverre Johan.

På kontoret ved siden av sitter Stian Skeie (40), som sa opp ingeniørjobben på Hydramech Solutions for å begynne hos Tratec Halvorsen.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt. Det ble litt stille der jeg var før, forklarer Stian.

ETTER AT HAN var ferdig utdannet ingeniør fra Fagskolen i Agder ved linjen for maskinteknikk for 11 år siden, jobbet han først drøye to år i Cameron i Kristiansand. Så dro han hjem til Eiken og begynte hos Hydramech Solutions.

Stian har også arbeidserfaring fra Eiken Mekaniske verksted, der han jobbet før fagskolen.

Siden 1. februar har han jobbpendlet mellom Eiken og Kvinesdal.

– Her blir det tegning og konstruksjon, og det passer meg bra. Som prosjektingeniør er jeg også en del ute i verkstedet, sier Stian, som har nok å gjøre på fritiden.

– Det går i fotball, jakt og ski. Jeg spiller ikke lenger selv, men er trener for ungene. Så det er nok å henge fingrene i, sier Stian.

EN SOM FORTSATT spiller fotball aktivt er Mats Hompland (24), som sitter noen kontor bortenfor Stian.

Han flyttet fra Lyngdal til Kvinesdal med samboer da han fikk jobb hos Tratec Halvorsen. Nå jobber han på Øyesletta, og står i mål på A-laget til Kvinesdal IL.

– Jeg fikk jobb i februar i fjor, og starter her i juni – kun fire dager etter jeg mottok diplomet, sier Mats.

Han har bachelorgrad i mekatronikk fra Universitet i Agder, og vurderte å gå videre på et masterstudium. Men da jobbtilbudet fra Tratec Halvorsen dukket opp, så valgte han heller å få litt arbeidserfaring.

 – Jeg angrer ikke på det. Her får jeg tegne i 3D, være med ut på site hos kunder og delta i beslutningsprosesser. Akkurat nå jobber jeg med et eksos- og forbrenningsluftprosjekt. Før det var det varmevekslere og tanker. Så her går det fort i svingene, sier Mats, som virkelig føler at han får brukt utdannelsen sin i ingeniørjobben hos Tratec Halvorsen.

– DESSUTEN HAR vi et supert arbeidsmiljø. For noen dager siden var vi ute en gjeng og spiste middag sammen. Og det er jo veldig koselig at vi kan være sosiale på fritiden med folk fra jobben, sier Mats.

I tillegg til fotball, spiller han golf og går på jakt. Dessuten har han og samboeren fått seg hund.

– Nei, det blir ikke mye tid til å sitte stille, men det er slik jeg liker å ha det, sier Mats og ler.