Boattraktivitet i Lister på agendaen
Malene Fredbo Sund og Tom Erik Øyen jaktet et liv der de kunne kombinere jobbkarrierer med hobbyer og familie. Det fant de på Lista. (Foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon)

Boattraktivitet i Lister på agendaen

19. mars 2024 | Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon
Hvordan kan vi øke boattraktiviteten i regionen? Det er hovedspørsmålet på bolystkonferansen som blir arrangert i Spira kulturhus i Flekkefjord 11. april.
– Vi inviterer til en spennende konferanse om hvordan folk ønsker å bo i fremtida i Lister – unge, familier og eldre. Vi vil fokusere på dagens trender og spør hvordan vi kan tenke nytt, sier Hans Fr. Grøvan, daglig leder i Lister Næringsforening.

Konferansen, som bærer navnet "Lister i framtida", arrangeres torsdag 11. april fra klokken 10.00 til klokken 15.30 i Spira kulturhus i Flekkefjord.

Meld deg på her.

Lister Næringsforening har sammen med representanter fra Lister-kommunene Hellvik Hus, Asplan Viak, Sørmegleren og Smaabyen Flekkefjord planlagt konferansen.

– Vi ønsker å presentere et bilde av boligsituasjonen i Lister i dag. Hva er utfordringene og mulighetene sammenliknet med resten av Agder og Norge med fokus på hvordan vi kan få flere til å bosette seg i regionen? Med det rekrutteringsbehovet en del bedrifter har nå og fremover, er det en klar målsetting at flere unge velger å jobbe og bo i regionen. sier Grøvan.

Skuespiller og komiker John Brungot har sagt ja til å lede konferansen. Han er kjent fra en rekke opptredener i NRK og TV2, og fra teaterscenene Oslo Nye Teater og Chat Noir. I tillegg oppholder han seg mye i regionen i sitt feriehus på Lista. 

Konferansen er støttet økonomisk av Agder fylkeskommune, Hellvik Hus, Asplan Viak, Sørmegleren, Sparebanken Sør, Egdastrek, Kvinesdal kommune og Lyngdal kommune.