Slik vil Sør-sjefen skape vekst i Lister
Fra scenen i Lyngdal Kulturhus snakket Geir Bergskaug, sjef i Sparebanken Sør, om hvordan banken kan bidra til å utvikle landsdelen fremover. (Foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon)

Slik vil Sør-sjefen skape vekst i Lister

18. januar 2024 | Tekst: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon
Med 184.000 privatkunder, 23.000 bedriftskunder og 636 ansatte er Bergskaug opptatt av at banken skal utgjøre en stor forskjell i landsdelen.
– Vi ønsker å bidra til at denne landsdelen skal utvikle seg videre, sier Sparebanken Sør-sjef Geir Bergskaug.

I 2022 delte Sørlandets største bank ut 226 millioner kroner i kundeutbytte og 149 millioner kroner til allmennyttige formål gjennom sitt gavefond.

OGSÅ STORE regionale næringssatsinger får støtte. Bare det siste året har Sparebanken Sør gitt over 30 millioner kroner til etablering av et regionalt kompetansenter for havvind og et tilsvarende beløp til et prosjekt innen kunstig intelligens ved Universitetet i Agder.

– Når vi tjener penger, går det penger tilbake til landsdelen. Det er dette som er unikt med vår modell, sier Bergskaug.

BANKEN ER sammen med Lister Næringsforening arrangør for Næringslivsdagen Lister 2024, som torsdag samler over 250 deltakere i Lyngdal Kulturhus.

– Vi skal skape bærekraftig vekst og utvikling for vår landsdel. Derfor bruker vi mye tid på å heie frem bedriftene, sier Bergskaug, som blant annet trekker frem den årlige utdelingen av bankens næringspris – som i fjor gikk til Lister-bedriften AMV i Flekkefjord.

– Vi skiller oss fra andre store banker gjennom at vi tar alle beslutninger lokalt. Nå har vi også utvidet kundesenteret, som er åpent for kundene 24/7 hver dag hele året, sier Sør-sjefen.